Acht manieren om AI in te zetten voor studenten en medewerkers

Acht manieren om AI in te zetten voor studenten en medewerkers

Op 2 maart organiseerde de Australasian Council on Open, Distance and eLearning (ACODE) een workshop genaamd "Embracing AI for student and staff productivity". De 241 geregistreerde deelnemers kwamen van 31 hoger onderwijsinstellingen in Australazië, waaronder docenten, onderwijsontwerpers en technologen, directeuren van onderwijs en ondersteunend personeel.


Het primaire doel van de workshop was het faciliteren van discussie over de uitdagingen, strategieën, tools en kansen die de sector heeft met betrekking tot het omarmen van kunstmatige intelligentie (AI) in het leren en onderwijzen, met name op het gebied van academische integriteit en productiviteit van studenten en medewerkers.


Als voorbereiding hierop werd een enquête verspreid onder ACODE-lidinstellingen in Australazië, en er werden 34 reacties ontvangen, wat 72 procent van de ACODE-lidinstellingen vertegenwoordigt.


In het kort reageerde het grootste deel van de instellingen (74 procent) op de uitdagingen die voortkomen uit de recente opkomst van ChatGPT, en breder gezien AI Transformers, door middel van professionele ontwikkeling en door werkgroepen op te richten met betrekking tot academische integriteit (44 procent), met slechts vijf instellingen (15 procent) die investeren in technologie om integriteitsrisico's te verminderen.

Toen gevraagd werd: "welke zorgen zijn er binnen uw instelling geuit met betrekking tot het gebruik en de beschikbaarheid van generatieve AI-tools?", was academische integriteit de grootste zorg bij alle 34 instellingen. Daarnaast maakten 88 procent van de instellingen zich zorgen over de AI-geletterdheid van medewerkers, het vermogen om AI te detecteren (85 procent) en de geletterdheid van studenten (82 procent).


Veel instellingen (62 procent) gaven aan dat ze al bezig waren met veranderingen in het beleid en de processen met betrekking tot academische integriteit, terwijl nog eens tien instellingen (29 procent) dit overwogen. Drie instellingen waren nog niet begonnen met herzieningen.

Gevraagd naar welke kansen er zijn geïdentificeerd binnen hun instellingen met betrekking tot het gebruik en de beschikbaarheid van generatieve AI-tools, noemde het grootste deel van de instellingen (76 procent) zowel het incorporeren van het gebruik van AI door studenten als het gebruik van authentiek leren en kritische vaardigheden. Evenzo noemde 71 procent AI-geletterdheid als een kans. De reacties van instellingen gaven ook de werkvaardigheid van studenten (68 procent), het ondersteunen van medewerkers productiviteit (59 procent), toegankelijkheid (44 procent) en ondersteuning van medewerkers en studenten (38 procent) als kansen.


De workshop gebruikte deze data vervolgens om de belangrijkste AI-prioriteitsgebieden binnen de tertiaire sector te identificeren door de lenzen van AI-geletterdheid, gelijkheid en toegang, en de integriteit van het curriculum en de beoordeling. Hierdoor werden veel strategieën verzameld om academische integriteit en generatieve AI aan te pakken, die te zien zijn in het rapport.

Aanbevelingen

Als gevolg van deze workshop en ronde-tafel discussie beveelt ACODE instellingen aan om:

AI te omarmen in leren, onderwijzen en beoordelen, maar potentiële risico's en uitdagingen, zoals zorgen over academische integriteit en werkdruk, in overweging te nemen.

een cultuur van transparantie, samenwerking en partnerschap tussen opvoeders, studenten en AI-experts te bevorderen, om ervoor te zorgen dat AI ethisch en effectief wordt gebruikt.

op bewijs gebaseerde ondersteuningssystemen en richtlijnen voor AI-gebruik in het onderwijs te ontwikkelen en deze regelmatig bij te werken om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen en uitdagingen.

passende training en professionele ontwikkelingsmogelijkheden voor opvoeders te identificeren en aan te bieden om hun AI-competenties, zelfvertrouwen en vaardigheid te ontwikkelen.

het potentiële effect van AI op gelijkheid en toegankelijkheid te overwegen en ervoor te zorgen dat AI-oplossingen zijn ontworpen om alle studenten, ongeacht hun achtergrond of omstandigheden, ten goede te komen.

samen te werken met externe instanties, zoals accrediterende instanties en regelgevende instanties, om educatieve reacties op AI in de primaire, secundaire en tertiaire onderwijssectoren op elkaar af te stemmen.

de impact van AI op leren, onderwijzen en beoordelen voortdurend te monitoren en te evalueren en open te staan voor het maken van noodzakelijke aanpassingen op basis van bewijs.

instellingen de herontwerp van beoordelingen te prioriteren, door meer authentieke vormen van beoordeling aan te nemen om de mogelijkheid voor studenten om AI-gebaseerde tools te gebruiken bij het genereren van beoordelingsinhoud te minimaliseren.


Eén ding is zeker, AI verdwijnt niet, integendeel, het zal blijven evolueren en ondersteuning bieden aan de samenleving, om hopelijk een betere toekomst op te bouwen. Als hoger onderwijsinstellingen deze gedachte omarmen, kunnen ze, zoals ze altijd al zijn geweest, de bemiddelaar worden van een productieve toekomst.


Bron: https://campusmorningmail.com.au/news/eight-ways-to-make-ai-work-for-students-and-staff/

Reactie plaatsen